tiistai 7. heinäkuuta 2015

New Horizons toimii jälleen

Kuva NASA/Johns Hopkins University Applied Physics
Laboratory/Southwest Research Institute.
Nasa Pluto-luotain New Horizons oli hetken aikaa pois toiminnasta heinäkuun 4. päivänä. Luotain siirtyi yllättäen suojatilaan ”vaikeasti havaittavissa olevasta ajoitusongelmasta johtuen” suoritettaessa komentosekvenssiä. Ongelma esiintyi, kun luotain oli valmistautumassa Pluton ohilentoon. Samaa tai samankaltaistakaan operaatiota ei enää ole tulossa ennen ohilentoa.


Oheisen kuvan luotain otti heinäkuun 3. päivänä LORRI-kamerallaan. Kuva oli mustavalkoinen mutta väri-informaatio saatiin Ralph-instrumentin aikaisemmin kokoamasta datasta. Kuvanottohetkellä luotain oli 7,8 miljoonan km etäisyydellä Plutosta.

2 kommenttia:

  1. Haluaisin aloittaa tähtitaivaan, planeettojen ja galaxien kuvaamisen ja tutkimisen. Minkälaisia laitteita tarvitaan, että kuvat olisivat värillisiä ja tarkkoja? Meneekö hinnat ihan kamaliks?
    Ja jos niin on niin mitä suosittelisit n. 4,5v valokuvanneelle kaukoputkeksi ja mitä muuta nyt tarvitsee. Valokuvauksesta muuten kokemusta on niin ei niistä tarvitse suositella ihan aloittelijoiden valokuvauslaitteita ellei ne sitten ihan kelpoja ole :D

    VastaaPoista
  2. Vastauksen tähän kysymykseen löydät Tampereen Ursan "Usein esitetyt kysymykset" -blogista, osoite on http://tu-ukk.blogspot.fi/.

    VastaaPoista